QUARTIERmakers
 
 

Samenwerking is de basis

Quartiermakers is er van overtuigd dat samenwerking de belangrijkste factor is voor succesvolle projectontwikkeling. Zo is het bedrijf dan ook vormgegeven.

Quartiermakers is opgezet door m.a. Olivier Langejan: Architect/stedebouwkundige

Voor de projectontwikkeling is ing. Jeroen Smits - met 20 jaar ervaring voor oa. Heijmans, Wereldhave, Leyten, BAM en DSV - aangetrokken. 

De commerciële insteek wordt verzorgd door Makelaarskantoor Langejan met nieuwbouwervaring in oa Nieuw Crooswijk, NNKralingen, Mansionpark, Palestinastraat, en Tolhuyzen. 

Werkwijze

Met onze werkwijze vullen we het gat in het project ontwikkelingstraject wat overblijft doordat projectontwikkelaars grote organisatie zijn die kleine en minder kansrijke projecten niet goed kunnen opvangen. Dit komt onder andere door de hoge overhead en de werkdruk bij lopende projecten.

Doordat onze organisatie Lean and Mean is, gebruik maakt van gestandaardiseerde projectontwikkeling methodes en contact heeft met vele projectontwikkelaars zijn wij in staat om meerdere projecten op te pakken die anders blijven liggen.  Wij beschikken over voldoende financiële middelen om een project te financieren totdat de daadwerkelijke realisatie zal plaatsvinden.

In het begin van het traject hebben wij daarmee nog niet een vaste bouwer of projectontwikkelaar die het traject zal afmaken. Dat is een nieuwe manier van werken voor onze partners.

Voorwaarde voor partijen waarmee wij in de toekomst gaan samenwerken is dat zij in de fasen van het project die wij doen beschikbaar zijn om ons omniet te voorzien van kennis en kunde. Hiermee zorgen wij dat de door ons voorbereide projecten aansluiten bij de praktijk.

Voor grondeigenaren, gemeenten en andere stakeholders is dit vaak een nieuwe manier van werken. Het is voor veel partijen onbekend dat de uiteindelijke ontwikkelende partij niet bekend is gedurende het proces. Dit heeft echter direct als voordeel dat de juiste partij gekozen wordt die op het moment van definitieve start van de ontwikkelingen tijd, capaciteit en de juiste ervaring heeft. Dit garandeert alle stakeholders dat de juiste partij het project zal uitvoeren ook al wijzigt de scope van het project gedurende de voorfase van de ontwikkeling.


 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map